[Gespot] 3 Tips hoe communiceer je over je evenement?

[Gespot] 3 Tips hoe communiceer je over je evenement?

De marketing van je congres of evenement houdt niet op bij de aanvangsdatum. Het promoten dient..............ook tijdens en na het evenement te gebeuren. Hoe je dat kunt doen heeft, business strateeg, Jochem Koole, kort en krachtig verwoord.

1] Voorafgaand aan het evenement
Je wilt zoveel mogelijk mensen naar je evenement toe krijgen. Dit doe je door te vertellen waarom ze zouden moeten komen en door een stukje weg te geven wat je gaat vertellen of doen tijdens je evenement. Dit kan via je eigen website of via je eigen social media kanalen, maar zet ook je eigen netwerk in.

“Zorg ervoor dat anderen het gaan vertellen.”

2] Tijdens het evenement
Je gaat mensen enthousiast maken die er niet bij kunnen zijn door dingen te gaan delen die tijdens het evenement worden besproken, zoals whitepapers en voorbeelden. “Er zit misschien vijftig man in de zaal, maar er zijn miljoenen mensen online.” Tijdens het evenement doe je verslag.

“Je gaat mensen vragen wat ze er van vonden en wat ze er mee gaan doen.”

3] Na afloop van het evenement
Na afloop ga je vertellen wat de mensen er aan gehad hebben en wat het ze daadwerkelijk heeft opgeleverd.” Schrijf hier bijvoorbeeld een blog over. Op deze manier maak je mensen lekker voor het volgende evenement.

“Dit is een cirkeltje wat je voortdurend doorloopt. Het derde stadium is weer het eerste stadium voor de volgende groep mensen die naar je volgende evenement komen.”

bron: inboundindustry